Syyskuusa alkaa vapaaehtoisen arki

01.09.2016 11:53

Syyskuu tuo tullessaan minun elämääni taas sisältöä, menoa ja uusia haasteita. Entiset kuntosali ohjaajan hommat jatkuu ja odotankin jo innolla taas ryhmäläisten tapaamista. Tulee itselläkin aloitettua kuntoilu hiukan niin kuin varkaiten. Istumatanssikin jatkuu syyskuun lopussa. Taloudenhoitajan, varapuheenjojtajan/puheenjohtajan tehtävät jatkuvat nyt ainakin lokakuulle saakka. Asahi ryhmän ajattelin aloittaa ensi tammikuussa. Ja tietysti uusin tehtävä johon minut valittiin ihan vasta on tiedottaja. Tiedottaja tiedottaa asioista mediassa ja somessa. Kokemuspuheenvuoron pääsen pitämään lokakuussa reumalääkärin kanssa. Eläväksi kirjaksi menen marraskuussa. Tules yhteyshenkilöiden tapaaminen on Tampereella myös marraskuussa. 

Paljon on tekemistä vapaaehtoisena kun vain halua riittää. Jos sinä, lukija, olet kiinnostunut tekemään jotain, saamaan sisältöä elämääsi, ole yhteydessä joko minuun, säpo löytyy näiltä sivuilta tai jätä kommenttia. Tai ota yhteys www.varesverkosto.fi/fi/etusivu/ 

Avoimia vapaaehtoistoiminnan tehtäviä löytyy Oulun seudulla täältä www.varesverkosto.fi/fi/avoimet-tehtavat/

Vapaaehtoisen kannattaa välillä myös kouluttautua ilmaisissa koulutuksissa, joita tarjoaa Vares www.varesverkosto.fi/fi/tapahtumat/. Itse olen vapaaehtoistoiminnan peruskoulutuksessa yhtenä kouluttajista. Koulutushan ei velvoita mihinkään, vaan siellä saa valmiudet toimia vapaaehtoisena ja myös paljon tietoa millaisia tehtäviä on tarjolla. Ja ainahan voi tuoda myös oman ehdotuksen tehtävästä esille. 

Itselläni on kirstunvartija koulutus Kemissä. Taloudenhoitajan tehtävissä tarvitsee aina uutta tietoa ja koulutus ei todellakaan ole pahitteeksi.